MANİSA / TURGUTLU - Avşar Ortaokulu

Tarihçe

Avşar İlkokulu olarak eğitim-öğretime 1948 yılında tek derslik ile lojmanla bitişik kerpiç bir binada başlamıştır.

Zamanla yeterli gelmeyen bu binaya ek olarak batı tarafında bir bina ile beraber bahçenin kuzey batısına bir lojman inşa edilmiştir. Daha sonra zamanla yeni binamız karşısındaki üç derslikli bir idare odalı bina inşa edilmiş olup, en küçük derslik ana sınıfı olarak düşünülmüştür.

Daha sonra ihtiyaca binaen lojmanın güneyine yeni bir derslik ve öğretmenler odası bulunan bir bina inşa edilmiştir. Avşar köyünün hızla büyümesinden ve göç almasından dolayı 1997 yılında üç katlı şuan ortaokul olarak eğitim veren binamız inşa edilmiş ve bu bina yapıldığı dönemde tüm derslik ve diğer ihtiyaçlara cevap vermiştir.

Ancak okul bahçesinde dört ayrı binanın olması hem görüntü açısından kötü durmakta hem ihtiyaca cevap verememiştir. İlköğretimin sekiz yıla çıkarılmasının ardından 2014 yılına kadar Avşar İlköğretim Okulu olarak 1. sınıftan 8. sınıfa kadar hizmet vermiştir.

2013 yılında okul bahçesinde yapımına başlanan bina 2014 yılında tamamlanmış ve 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında ilkokul binası olarak hizmete açılmıştır.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı başında ilk ve ortaokul olarak okullar ikiye ayrılmış ve okulumuzun adı Avşar Ortaokulu olmuştur. Halen 5. sınıftan 8. sınıfa kadar eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilmektedir.

Yayın: 31.10.2019 - Güncelleme: 17.09.2020 01:54 - Görüntülenme: 615